Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Wij verklaren het strandseizoen voor geopend!

We moeten misschien nog even wachten op een stralend zonnetje, maar met deze tips is een bezoekje aan het strand altijd een goed idee!

woensdag 10 maart 2021

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij dit treurige weer, maar de strandtenten staan er weer! En ja, ik heb mijn eerste officiële stranddag al gehad hoor. Vorige week zat ik gewoon heerlijk in het zand, zonder jas met een witbiertje in de ene hand en een pizza in de ander. Ik kan jullie verklappen, dit was echt heerlijk! Want ook al kun je nu helaas nog niet op het terras bij je favo strandtent neerploffen, de take away opties zijn ook echt een aanrader.  We moeten misschien nog wel even wachten op een stralend zonnetje, maar geloof mij, een bezoekje aan het strand is altijd een goed idee! Hier een aantal tips voor elk weertype! 

We starten met weercijfer 5…

Ik hoor jullie denken, met weercijfer 5 ga je toch niet naar het strand?! Nou echt wel, want er is altijd wel iets te doen op het strand! Na 2 maanden geen golf te bekennen, is het sinds deze week raak! Prachtige golfjes, dus tijd om die plank weer uit de schuur te halen en je richting de Noordzee te begeven. Geen plank in de schuur liggen, geen paniek! Sinds deze week is The Shore weer terug op het strand en zijn zij weer de gezellige buurtjes van Aloha. Huur je plank en wetsuit bij 1 van hen en een heerlijke surf-strand-dag is gegarandeerd!

Weercijfer 6, het wordt al iets aangenamer!

Niet zo’n waterrat of een dag zonder golfen, ga dan voor een lekkere lange strandwandeling. Pak de dichtstbijzijnde duinopgang en wandel over het strand en door de duinen richting Kijkduin. Loop iets verder en voorbij alle drukte, voor een bezoek aan mijn favoriete Suiderstrand! Na deze stevige wandeling heb je wel iets lekkers verdiend. Een broodje flinterdunne ossenhaas,  flatbread met falafel of een lekker frietje, ik zou vandaag nog starten met die wandeling! Geniet van al het lekkers, de zomerse sfeer die hier altijd hangt en het uitzicht op alle kitesurfers. Het leven is zo goed aan het strand.

Weercijfer 7 en 8, now we’re talking

Bikini en zwembroek is misschien nog wat fris, maar de korte mouwen en het zomerjasje kunnen uit de kast gehaald worden hoor. Oh en die gezellige strandtas ook! Vul hem met een tijdschrift of boek, pak de zonnebrand in (daar krijg je vanzelf een zomers gevoel van), een picknickkleed of strandstoel (de rollstoel, gemaakt door Aafke van Buitenontbijtjes en haar broer, is echt een aanrader!) en parkeer jezelf in het zand bij jouw favoriet. Trakteer jezelf op een overheerlijk bakkie bij een van onze Haagse schatten en geniet van dit voorjaarszonnetje. Blijf net zo lang zitten tot een prachtige zonsondergang begint. Natuurlijk onder het genot van een goed glas wijn of een lekker koud biertje en ga pas naar huis als de zon echt helemaal onder is. En morgen.. morgen doen we dit gewoon nog een keertje!

Weercijfer 9 en 10, GA NU NAAR HET STRAND!

Oké laat alles liggen, waar je mee bezig was. Trek die bikini, badpak of zwembroek aan en spring onmiddellijk op je fiets! Leg je handdoek neer, smeer jezelf in, ga liggen en kom niet meer van die handdoek af. Oké alleen voor het hoognodige, zoals een bakkie van Roast Factory bij The Shore, een lekker koud biertje van Eiber bij het Suiderstrand en de lekkerste zoete aardappelfrietjes bij Aloha. Laat de zomer maar beginnen!

Geschreven door

Renee Dekkers