Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

4 x vier je vrije dag in Den Haag

Deze week is het Hemelvaart! Wat betekent dat? Een extra vrije dag natuurlijk! Lees snel verder hoe je deze extra vrije dag in Den Haag het beste invult.

maandag 23 mei 2022

De week van Hemelvaart is aangebroken en wat betekent dat? Precies, extra vrije dagen! Dit zijn de perfecte dagen om juist die dingen te doen, waar je normaal geen tijd voor hebt of misschien niet eens aan denkt. Een extra dagje voor jezelf misschien of juist een dagje met het hele gezin. Nog geen Hemelvaart plannen of nog ergens een klein gaatje tussen alle plannen door? Lees dan snel verder en vier deze vrije dag, helemaal hoe jij het zou willen!

#1. Een nachtje (of twee) weg in eigen stad

Hoe leuk om in je eigen stad even lekker te verdwijnen. Waarom alleen een hotel boeken als je naar een andere stad gaat of naar een ander land? Zeker met al die heerlijke hotels die Den Haag rijk is. Onze favoriet is natuurlijk La Paulowna Boutique Hotel aan het Anna Paulownaplein. En zodra je hier de kamer binnen stapt, weet je precies waarom! Echte prachtige kamers, die uitnodigen om de hele dag lekker te lezen of over het pleintje uit te kijken! Zet lekker die telefoon uit en doe alsof je even een weekendje van de wereld bent. Geniet van het heerlijke eten in het restaurant en van de gezelligheid op het plein. Boek een kamer bij het Anna Paulowna Boutique Hotel en vast en zeker dat je helemaal herboren terugkomt!

#2. Een lekker lui ochtendje

Als ik iets lekker vind aan vrije dagen, zijn het de ochtenden. Lekker helemaal zelf bepalen hoe je ochtend eruit ziet. Geen wekker en wakker worden met het gezellige geluid van de vogels. Vervolgens een lekker bakkie voor jezelf maken met de bonen van Brute Bonen of Roast Factory om er daarna zonder fiets lekker op uit te gaan door de stad. Mijn 2e koffietje haal ik bij Fleur’s en daarna duik ik even wat leuke winkeltjes in op mijn favo route Weimarstraat/Prins Hendrikstraat. Natuurlijk spiek ik even binnen bij Sprinkel & Hop en door naar The Old Pine Shop op de hoek. Als laatste nog even naar Achtung! Lady om een nieuwe kort broekje te scoren om uiteindelijk op het terras neer te ploffen van Jules en daar lekker de dag vieren met een goed glas rosé. Zeg nou zelf, een wijntje overdag is echt het ultieme vakantiegevoel. Mijn rosé tip; een glaasje (of twee) van de Domaine Saint Ferréol. Bedanken mag later! 😉

#3. Een stranddag van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat

We gaan er even vanuit dat het van donderdag t/m zondag minimaal 1 dag strandweer is. Mei is zo met ons gezind, dat we daar wel op mogen vertrouwen. De strandtas pakken we natuurlijk in met alle essentiële benodigdheden voor een dagje strand. Handdoek, boekje, zonnebril, water en natuurlijk zonnebrand! Op de fiets richting het Suiderstrand om daar op het terras eerst even te beginnen met een uitgebreid ontbijt. Mijn tip; het ontbijtplankje! Zo lekker en je hoeft dan gewoon niet te kiezen tussen al het lekkers. Daarna even uitbuiken op het strand met een heerlijke roman erbij of gewoon lekker kletsen met jouw favoriete strandgezelschap. Zo tegen het einde van de middag pakken we alles in. Naar huis? Nee, nu gaat de strandborrel beginnen. Kies weer een lekker plekje, pak de menukaart er maar weer bij en maak je klaar voor een lange avond tafelen. Pas ver na zonsondergang gaan we naar huis!

#4. Tijd voor een extra sportmoment

Ja, ook daar is de vrije dag een ideaal moment voor! Een extra sportmomentje. Haast je richting Scheveningen voor een heerlijke les van Outwork op het strand. Jezelf een uur lang lekker buiten in het zweet werken en de liefhebbers (of beter gezegd: bikkels) sluiten af met een duikje in de zee. Of ga voor een iets rustigere opstart met een lesje bij K’dans. Om daarna even bij te komen met een koffie to go op het prachtige Koningsplein. Daar staan echt de mooiste bomen van Den Haag!

Voor de surfliefhebbers onder ons, komen er met een beetje geluk nog wat golfjes af op de kust voor een goede surfsessie. Die je mooi kan eindigen of starten met een portie pancakes bij The Shore. Voelt het lichaam wat stram en gespannen aan, dan boek je natuurlijk gewoon een heerlijke massage bij Falcon Rose. Rust voor het lichaam is namelijk net zo belangrijk!

Geschreven door

Renee Dekkers