Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

5 tips voor de perfecte picknick

Op zoek naar tips voor de perfecte picknick in Den Haag? Lees hier bij welke schatten jij jouw picknickmand het beste kunt laten vullen.

woensdag 3 juni 2020

Wat was ik maandag blij toen ik voor het eerst weer op een terras zat en gewoon lekker werd bediend! Corona leek even heel ver weg toen ik mijn koffie weer uit een echt kopje dronk en ik de fantastische pancakes van The Shore eindelijk weer kon bestellen! Toch heb ik afgelopen periode ook echt heel erg genoten van alle spontane picknick-momentjes door heel de stad. En juist nu de horeca weer open is, wordt zo’n picknick alleen nog maar nog lekkerder! Lees daarom mijn 5 + bonustip voor een perfecte picknick! Ik ben nu al benieuwd naar al jullie picknick ervaringen.

#1. De perfecte picknick locatie
Dat dit Haagse stadje vol met mooie plekjes zit, is natuurlijk geen verrassing. De juiste picknickplek vinden, is dan ook zeker geen uitdagende opgave. Een ochtend-picknick in de Paleistuinen, de mooiste tuin van het centrum waar je kan genieten van de stad die langzaam wakker wordt. Een lunch-picknick op 1 van de leukste rotondes van de stad. Dit zijn natuurlijk het Regentesseplein, het Koningsplein en het Prins Hendrikplein. Kies een bankje uit of leg je kleedje neer en geniet van alles wat je ziet. Niks leukers dan lekker kijken en ondertussen genieten van hapjes en drankjes! De perfecte plek voor je picknick ‘s avonds is natuurlijk het strand. Want wat is er mooier dan een heerlijke zomeravond met het geluid van de zee op de achtergrond en een ondergaand zonnetje. Haal een koud Eiber biertje uit je picknickmand en jouw avond kan niet beter!

#2. De inhoud van de perfecte picknickmand: zoetigheden
Voor de lekkerste taartjes en gebakjes, fiets je natuurlijk langs Confetti. Alles wat zij bakken smaakt goddelijk. De confetti-taart, de bananencake, de vegan salted karamel cake. Daarnaast ziet het er ook allemaal zo feestelijk uit. Blijft toch fijn als je een beetje indruk kan maken op je gezelschap!

Nog meer taartjes-inspiratie nodig? Lees dan onze blog van vorige week nog even: taartjes voor thuis (of dus voor in de picknickmand).

#3. De inhoud van de perfecte picknickmand: broodjes
Bij een perfecte picknick horen natuurlijk broodjes. Fiets langs bij Lekker Brood of Bakkerij Victor Driessen en de keuze is reuze. Met zoveel lekkers en de verse geur die daar altijd hangt, weet ik zeker dat er meer in jouw picknickmand verdwijnt dan je had bedacht! Alleen nog wat beleg ergens vandaan toveren en je hebt heerlijke picknick-broodjes.

# 4. De inhoud van de perfecte picknickmand: drankjes
Last but not least, de drankjes! Een niet te onderschatten onderdeel van de perfecte picknick. Ik vind het altijd heerlijk om mijn picknick te beginnen met een bakkie koffie. Bestel een zakje bonen bij Roast Factory en neem je koffietje vanuit huis mee in een thermoskan of ga langs bij je favoriete koffietentje en haal een heerlijk vers bakkie! Voor een picknick wat later op de dag raad ik je aan om langs Dorst te fietsen om daar een paar heerlijke biertjes te scoren. Zorg voor koelers of een koelbox, want niks lekkerders dan een koud biertje op zo’n mooie zomerdag. Oh ja en vergeet de opener niet, scheelt een hoop gedoe!

#5. Voor de luie picknickers
Voor degene die het wel lekker vinden om ergens buiten te zitten op een kleedje, maar die geen zin hebben om een mand mee te nemen en die zelf te vullen, zijn er ook genoeg opties om lekker lui te picknicken. Denk aan een pancake-picknick op het strand bij The Shore, want nergens vindt je zulke goede pancakes. Plof neer op het Prins Hendrik plein met een vers gegrild kippetje van bijClarence. Of kies voor Buitenontbijtjes, hier wordt jouw picknick gewoon helemaal voor je geregeld!

#6. De bonustip!
Om de picknick helemaal perfect te maken, is het natuurlijk super leuk om je eigen picknickkleed te maken. Huur een naaimachine bij de Naaierij, vraag wat tips aan de dames, zoek wat mooie stofjes bij elkaar bij Van Domburg Textiel en jouw knutselproject kan beginnen! Niks fijners dan picknicken op je eigen gemaakte picknickkleed. Ik weet zeker dat je je nog nooit zo comfortabel hebt gezeten!

Geschreven door

Renee Dekkers