Cadeaubon bestellen

Haagse happiness

Spetterende meivakantie tips

Geniet jij momenteel van een heerlijke meivakantie? Dan hoef je je met deze Haagse schatten tips sowieso niet te vervelen! Plezier!

donderdag 28 april 2022

Wat is vakantie toch lekker! De eerste dagen van de meivakantie zitten erop en hopelijk hebben jullie een ouderwets gezellige Koningsdag kunnen vieren. Met nog een volle week te gaan, is de meivakantie gelukkig nog lang niet voorbij en is er nog genoeg tijd om leuke dingen te doen met het hele gezin. Hoe leuk om weer even wat tijd met elkaar door te brengen, nu de agenda duidelijk weer voller wordt. Bij al onze Haagse schatten is er nog genoeg te beleven en hoeven jullie je absoluut niet te vervelen. Geniet van de vakantie (of gewoon van het naderende weekend als je net als ik gewoon aan het werk bent ;))!

In de categorie cultuur…

#1. De leukste kinderfilms bij Dakota

Omdat het meivakantie is, organiseert Theater Dakota weer van alles voor de kids. Zo draaien de hele vakantie lang, de leukste kinderfilms. Goed voor weer een ouderwets dagje naar de bios. Op 3, 4 en 5 mei wordt er zelfs een heus filmfestival georganiseerd. Tijdens deze week kan je naast films kijken, ook ervaren hoe het is om een film te maken. Verschillende workshops, knutselactiviteiten en vooral héél veel popcorn bij het Vrij in Mei festival. Lees hier alle informatie over het festival en bekijk de agenda voor de leukste kinderfilms.

In de categorie natuur…

#2. Opruimen en knutselen op het strand

Trashure Hunt is terug! Het wordt weer mooi weer, de eerste zonnige stranddagen hebben we al gehad en dus wordt het tijd dat het strand weer spik en span is. Vind jij het ook belangrijk dat het strand er schoon bij ligt? Kom dan aankomend weekend naar het strand en ga daar op zoek naar afval. Naast het zoeken naar afval, kunnen kids ook nog lekker knutselen aan het grote Trashure Hunt participatie kunstwerk. Hoe lekker is het om iets goeds te doen voor de dieren en de natuur. Papa’s en mama’s mogen natuurlijk ook helpen afval zoeken, maar zelf even neerploffen op het terras bij The Shore is uiteraard ook toegestaan.

In de categorie sport…

#3. Surfen, surfen en nog eens surfen

Bij Aloha kan je de hele meivakantie terecht voor het allerleukste kamp van Den Haag, het surfkamp. Of je nou 1 dag, 3 dagen of zelfs 5 dagen wil, alles is mogelijk. Naast surfen staan er ook nog heel veel leuke andere activiteiten op de planning voor de kids. Zo leren ze skaten, doen ze verschillende spellen en wordt er ook lekker geknutseld. Misschien nog wel het allerleukst, na deze week hebben ze er weer een boel vriendjes en vriendinnetjes bij! En bijkomend voordeel: jij kunt lekker genieten van een dagje voor jezelf op het strand.

In de categorie winkelen… 

#4. Shoppen en iets lekkers erbij

Wat is er nou gezelliger dan samen een dagje shoppen? Kies voor jullie favoriete shopstraatje en kies daar een bijpassend adresje om lekker samen te lunchen of iets lekkers te eten. Shoppen op de Fred, doe dat dan op vrijdag of zaterdag, dan is Vegane Glorie open voor een overheerlijke lunch. Liever shoppen in het Zeeheldenkwartier, eindig je dag dan bij De Sushimeisjes voor een afsluitend dinertje. Kies je voor een dagje centrum, pep jezelf dan op met een heerlijke lunch bij café Juni of een afsluitend diner bij Ethica.

In de categorie toerist in eigen stad…

#5. Bites & stories tour + overnachting in je eigen stad

Dé manier om de stad nog beter te leren kennen, doe je met de leukste foodtours van Bites & Stories. Een top activiteit voor het hele gezin of om gewoon lekker samen te doen! Leer nieuwe verhalen over de stad en proef de smaken van Den Haag. Om deze dag geheel in stijl af te sluiten, boek je één van de prachtige suites van het La Paulowna Boutique Hotel. Zo krijg je gegarandeerd het vakantie gevoel, gewoon in je eigen stad! Er zijn nog kamers vrij, maar wees er snel bij.

 

Geschreven door

Renee Dekkers